Daha fazla mercimek, daha az hamburger – El Periódico

abastard

New member
Sorumlu olanlar okul kantini Olayı öğrendiklerinde bir şeylerin ters gittiğini anladılar. şeker paketi kaçakçılığı öğrenciler arasında koşuyordu. Fundesplai genel müdür yardımcısı Carles Xifra şimdi yarı eğlenmiş ve sinirlenmiş bir halde, “Bir büyükannenin derse gitmeden önce torununa birkaç tane verdiğini ve onun da bunları öğlen yoğurdu için arkadaşlarına dağıtacağını öğrendik” diyor. Katalonya'daki eğitim merkezlerinde 250'den fazla yemek hizmetini yöneten sosyal bir kuruluştur. “Görünüşe göre çocuklar yoğurdu fazla asitli bulmuşlar.” Xifra'nın açıkladığı çözüm şuydu: yoğurt tedarikçisiyle konuş “ve ondan asiditeyi gidermesini iste.” Alternatif başarılı oldu… Ve okulda daha fazla gizli şeker paketine gerek yoktu.



Okul kafeterya yöneticilerinin aşağıdakilerle çalışmasının avantajlarından biri de budur. yakınlık üreticileri“diğer şeylerin yanı sıra, elde ettiğimiz bir seçenek, Emisyonları %40 oranında azaltın Sunulan her yemeğin içinde” diye vurguluyor Fundesplai başkanı. Her yıl eğitim merkezlerine altı milyon yemek dağıtan kuruluş, yemek projesini El Prat de Llobregat'taki genel merkezinde düzenlenen bir sergide ayrıntıları verilen beş eksene dayandırıyor. . : karşı mücadele yemek atıklarıazaltılması plastik kullanımıürünleri kilometre sıfır ve mevsimsel, aşırı işlenmiş gıdaların bastırılması ve kırmızı et miktarının azaltılması.


Maliyetleri düşürmek değil



Bu cuma öğrenciler Turó Blau devlet okuluBarselona'nın Sant Andreu semtinde bu türden açık bir örnek yaşandı. sürdürülebilir ve sağlıklı menüler: tatlı patatesli mercimek, tavuk ve mevsim meyveleri. Xifra, “Bunu baklagiller etten daha ucuz olduğu için yapmıyoruz… Felsefemiz bu değil, ancak bazı aileler isteksiz ve bizi bu konuda suçluyor” diyor. “Bunu yapıyoruz çünkü Pirene dağlarında otlayan değil, çiftliklerde yetiştirilen yoğun hayvancılık, daha fazla gaz emisyonu tüm arabaların, kamyonların ve uçakların toplamından daha fazla iklim değişikliğine neden oluyor” diyor.


Açılış süresini uzatan Fundesplai sergisindeki panellerden birinin önünde dururken, “Ve 100 gram hayvansal protein elde etmek için 100 gram bitkisel protein elde etmekten 20 kat daha fazla tarım alanına ihtiyacınız var” diye devam ediyor. Haziran 2024'e kadar kamuoyuna duyurulmuştur. Bu nedenle, şunu ekliyor: “Erkek ve kız çocuklarının çok küçük yaştan itibaren bu farkındalığın farkına varmaları çok önemlidir.” Diyet değişikliğinin ne kadar gerekli olduğu“.



Okul kafeteryası bu evrimde belirleyici bir rol oynamaktadır. Uzman, yalnızca öğrencilerin günde bir kez sağlıklı yiyecekler yemesi nedeniyle değil, bu hassas durumlarda her zaman garanti edilemeyen bir şey değil, “aynı zamanda pedagojinin diğer ailelerde de reşit olmayanlar aracılığıyla yapılması nedeniyle” uzmana dikkat çekiyor.


Aç çocuklar



Ne yiyeceğini bilmenin yanı sıra okul yemekhanesinde öğrenilen derslerden bir diğeri de “olmalı” ne kadar yemeli“diyor vakfın genel müdür yardımcısı. Böylece, örneğin salata söz konusu olduğunda, reşit olmayan kişi tabağında bir maşa veya iki porsiyon arasında seçim yapabilir. “Ve eğer yaşları büyükse gelebilirler, hadi gelelim” dört maşa koyun ama o yemeği çok mu az mı sevdiklerini, ne kadar acıktıklarını bilerek seçecekler onlar olacaktır.


Ancak çocuklarının yemekhanede kaldıktan sonra eve aç döndüğünü iddia eden ebeveynler, erzakların Katalonya Halk Sağlığı Kurumu'nun hazırladığı miktar tablosuyla da düzenlendiğini bilmelidir.


Okumaya devam etmek için abone olun